Motorkleding

 

De motor is je belangrijkste bezit als rijder, maar zonder de rest van je materiaal ben je nergens. Het gaat om veiligheid, zichtbaarheid en comfort. Om deze reden rijdt Motorprofessional op BMW-motoren: zij zijn koploper op het gebied van veiligheidsvoorzieningen. Zo meten deze motoren continu de bandenspanning, hebben ze beter zichtbare verlichting en stabiliseert de motor zichzelf als er te veel gas gegeven is, zodat je weer grip hebt.

Motorhelm

Een motorhelm is een must voor je veiligheid, maar welke moet je kiezen? Er zijn veel verschillen in veiligheidsklasses, sluiting en zichtmogelijkheden. Motorprofessional gebruikt systeemhelmen, wat betekent dat de voorkant omhoog geschoven kan worden. Ook zijn deze helmen uitgerust met een pinlock vizier, dat betekent dat het vizier niet beslaat tijdens een regenbui. En er is het zonnevizier, dat je tijdens het rijden gemakkelijk kunt openen en sluiten. Ten slotte is de systeemhelm prettig voor brildragers en voor het spreken tijdens de vele instructiemomenten. Uiteraard kun je een helm lenen als je bij ons komt lessen. Deze wordt dagelijks gereinigd en gebruikt met een haarnetje voor de hygiëne.

Motorpak

Kleding maakt de motorrijder… en dan vooral je veiligheid. Door het dragen van een compleet pak, bestaande uit laarzen, een broek, jas en handschoenen, ben je optimaal beschermd tegen weersinvloeden en verwondingen bij ongelukken. Wanneer je komt lessen, kun je een volledig pak lenen. Onze pakken worden iedere dag gereinigd, zodat je altijd een schone outfit draagt. We raden je aan om zo snel mogelijk een eigen pak te kopen, dit is altijd comfortabeler – en je hebt het toch nodig! Tijdens de les krijg je over je pak een extra veiligheidsvest aan. Zo ben je herkenbaar als leerling en kunnen andere verkeersdeelnemers daar rekening mee houden.

Wil je een motor of materialen aanschaffen? We denken graag met je mee over jouw wensen, eisen en budget.

Onze partners