Wil jij je motorrijbewijs halen?

Als jij je motorrijbewijs wilt gaan halen, dan moet jij kunnen aantonen dat jij de motor beheerst. Dit doe je tijdens het algemene voertuigbeheersingsexamen van het CBR. Voor dit examen oefen je verschillende onderdelen, die je tijdens het examen uitvoert. Bij Motorprofessional leer je alle onderdelen uit het AVB-examen tot in de puntjes. Zo heb jij volledige controle over je voertuig en ga je veiliger op weg.

Wil jij je motorrijbewijs halen en zoek jij een geschikte rijschool? Boek dan een proefles. Tijdens een proefles, oefenen we op afgelegen terrein jouw vaardigheden op de motor. In 120 minuten kom jij erachter of motorrijden iets voor je is en adviseren we over de hoeveelheid rijlessen die we verwachten dat jij nodig zult hebben om te slagen voor het motorrijexamen. Boek je proefles via onderstaande button.

Vertragingsoefening AVB-examen

Als jij je motorrijbewijs wilt gaan halen, dan is het algemene voertuigbeheersingsexamen een verplicht onderdeel. Tijdens dit CBR-examen toon jij jouw vaardigheden over de motor. In deze video nemen we je stap-voor-stap mee in de vertragingsoefening. Door te vertragen,

Een goede voertuigbeheersing is essentieel om veilig motor te kunnen rijden. Daarom leert Motorprofessional jou tijdens je rijles alle onderdelen van het AVB-examen aan. In deze video nemen we je mee in de vertragingsoefening. Tijdens deze oefening leer je versnellen en vertragen binnen een beperkte afstand en je motor in een slalom af te schuinen.

Zo gaat de vertragingsoefening

Bij deze oefening is het belangrijk om tijdig klaar te zijn met accelereren en te remmen, zodat je mooi beheerst de snelle slalom in rijdt. Je accelereert vanuit stilstand naar 50 km per uur in de derde versnelling, bij het poortje rem je met beide remmen en schakelt terug naar de 2. Je rijdt met 30 km per uur de slalom in.

Je laat tijdens de oefening zien dat je kunt versnellen en vertragen binnen een beperkte afstand. Zorg dat je voldoende tijd hebt en laat in de slalom zien dat je de motor in een regelmatig ritme kunt afschuinen.

Bekijk onze video over de vertragingsoefening en oefen de handelingen tijdens je motorrijlessen.