Ontdek het ultieme motorrijden

Ontdek het ultieme motorrijden is geen theorieboek over wat wel en niet mag op de motor. Het is bedoeld om je te enthousiasmeren om slimmer te gaan rijden. Het helpt je je eigen veiligheid en die van je medeweggebruikers te vergroten.  De prachtige foto’s, tekeningen, situatieschetsen en grafieken ondersteunen het verhaal en zorgen ervoor dat het makkelijk leest.

Achtergrond informatie
bij de hoofdstukken

Omdat het helaas niet mogelijk is om alle achtergrondinformatie en onderzoeken in ons boek op te nemen, hebben we ervoor gekozen om de informatie in artikelen op te nemen in een kennisbank op onze website. Hieronder vind je meer informatie over veilig motorrijden. Doe er je voordeel mee en lees je in. Inzicht in de mogelijke gevaren op de weg, zorgt ervoor dat je hierop kunt anticiperen wanneer dit mogelijk is.

Neem verantwoordelijkheid voor je eigen veiligheid 

Sta jij wel eens stil bij een motorongeval, wanneer je op je motor stapt? Nee? Dat is heel normaal! Toch is het verstandig om daar eens bij stil te staan. Door goed voorbereid de weg op te gaan, wordt motorrijden zelfs nog leuker! Een ongeval mijdende rijstijl scheelt niet alleen ongelukken, het geeft ook nog een extra dimensie aan motorrijden. Ben je benieuwd hoe jij nog veiliger kunt rijden? We vertellen er graag over! Meld je aan voor onze Masterclass Ontdek het ultieme motorrijden. Wil je een lezing op maat bij jouw vrienden-, sport-, of motorclub? Vraag dan een masterclass aan.

Wil je op de hoogte blijven?

Op dit moment werken we hard aan de eerste uitgave van Ontdek het ultieme motorrijden. Kun je niet wachten om jouw exemplaar te mogen ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van dit prachtige boek. 

Over de auteurs

Wij zijn Dries en Laurens, de auteurs van het boek Het ultieme motorrijden. Wij zijn beiden erg betrokken bij veilig motorrijden.  We stellen ons hieronder kort aan je voor. Wil je meer over ons te weten komen? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer over onszelf en onze drijfveer achter het schrijven van ons boek: het ultieme motorrijden.

Dries Hop

Dries is als 2 wieler ongevallenanalist bij de Politieacademie betrokken geweest bij het analyseren van veel motorongevallen. Daarnaast was hij ruim 30 jaar VRO docent bij de KNMV. Hier uit voortvloeiend heeft hij, samen met de KNVM gezorgd voor de ontwikkeling van de VRO-Risico training. In Nederland de enige Voortgezette Rij Opleiding die aantoonbaar voor veiliger motorrijders zorgt (onderzocht door de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV)).  

Laurens Wisselink

Laurens is als verkeerskundige opgeleid en de laatste jaren professioneel motorinstructeur en -trainer. Als VRO docent bij de KNMV en als On Road Veilgheidstrainer bij BMW Motorrad is het zijn dagelijks werk om beginnende en ervaren motorrijders op te leiden tot veilige(r) verkeersdeelnemers. 

Meer weten over Ontdek het ultieme motorrijden?

Wil je meer weten over Ontdek het ultieme motorrijden? Boek een lezing met Dries of Laurens en leer alles over ultiem motorrijden. Laat je gegevens achter in ons contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Laurens Wisselink
[email protected]
(038) 20 226 66
(06) 23 96 46 45 

Rijschool Motorprofessional
Schoenerweg 1b
8042 PJ Zwolle 

Onze partners