Stagerijschool

Wil jij motorrijinstructeur worden? En zoek je een stage-rijschool? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, namelijk motorprofessional! Wij verzorgen de verplichte stage die jij moet volgen voor Fase 3. Dit doen we zoals het volgens ons hoort: geen 20 uur, maar 30 uur stage. 6 uren passieve stage, waarbij je meerijdt, kijkt én luistert naar onze instructeurs. In de overige 24 uren actieve stage geef jij les, onder begeleiding van onze instructeur. 

Hoe ziet jouw dag eruit?

De stage wordt per dagdeel gegeven. Jij bereidt thuis (aan de hand van onze instructeurs app) jouw lessen voor. In een dagdeel zitten 2 lessen van 2 uur. Jij maakt vooraf thuis je lesplannen en mailt die uiterlijk 24 uur van tevoren naar de mentor. Voorafgaand aan jouw stage krijg je feedback op jouw lesplan, zodat we eventuele verbeteringen voor de les signaleren en al in de les kunnen toepassen. Na afloop van het dagdeel is er een nagesprek en krijg je je beoordeling voor dat dagdeel. 

De AVB lessen geef je soms ook aan 2 leerlingen tegelijk, zodat je dat ook leert doen: hoe stel je een effectief lesplan samen voor 2 verschillende leerlingen? En hoe geef je deze les vervolgens? De AVD lessen geef je aan 1 leerling tegelijk, omdat je hier ook te maken hebt met de complexiteit en vooral de onvoorspelbaarheid van het verkeer. Hoe geef je goede en vooral veilige weglessen, hoe geef je demo’s, wanneer rijd je voor een leerling en wanneer achter hem?

Veilig lesgeven

Wij doen niets liever dan veilig motorrijden en dit aan anderen leren. Ook aan instructeurs dus. Omdat veilig motorrijles geven moeilijker is dan autorijles geven, vinden wij het belangrijk om het jou zo goed mogelijk te leren. Wij gebruiken de beste materialen, o.a. BMW Motorfietsen, HJC helmen, Cardo communicatie systemen én een speciaal rijschoolprogramma voor motorrijscholen. Daarnaast filmen wij alle lessen, zodat we na afloop met jou bepaalde situaties terug kunnen kijken.

Je examen doe je met een leerling van onze rijschool. Wij hebben er een sterke voorkeur voor dat je een wegles als examen doet. Misschien wat uitdagender dan een AVB les, maar zo ben je wel beter voorbereid op je praktijk als instructeur later. Je mentor begeleidt jou en je leerling tot aan het IBKI in Zwolle en neemt je na afloop van het examen ook weer mee terug naar de rijschool.

Wat verwachten wij van jou?

Los van de formele eisen vanuit het IBKI vinden wij het belangrijk dat je een goede motorrijder bent met flink wat ervaring. Denk aan een jaar of 5 intensief motorrijden. Wij gaan er ook vanuit dat je je eigen motor hebt én representatieve motorkleding. En daarnaast natuurlijk een enorme passie voor motorrijden en eenzelfde drive om mensen op te leiden tot veilige motorrijders. 

Kosten en aanmelden

De kosten voor dit uitgebreide stagetraject zijn €1.250,= excl. BTW, voorafgaande aan de stage te voldoen. Ben je geïnteresseerd in een stageplek? Vul het onderstaande formulier in om een intakegesprek te maken. Óf bel direct om een afspraak te maken. 

*verplichte velden

Toestemming voor opslaan gegevens *