Veilig motorrijden begint bij je waarneming. Onze hersenen zijn meester in ons voor de gek houden. Zo zorgen ze voor een filter waardoor we niet alles bewust zien of waarnemen. Aan de andere kant is ons brein ook geprogrammeerd om zelf dingen in te vullen. Op ons YouTube-kanaal hebben we verschillende playlists aangemaakt om jou te helpen bij veiliger motorrijden.

In de playlist zien en waarnemen, focussen we ons op de waarneming die je kunt hebben tijdens het motorrijden. Deze playlist bestaat uit 14 verschillende video’s die je inzicht geven in jouw eigen waarneming. Als jij je hiervan bewust bent, kun je hier tijdens je volgende motorritten op anticiperen. Moet jij langzamer gaan rijden om bewuster te worden van de omgeving en de andere verkeersdeelnemers? Of moet jij juist versnellen om zo een veiligere situatie te bieden? Je eigen waarneming tijdens je motorrit is een ding, maar je hebt ook te maken met andere weggebruikers. Hoe is hun waarneming? En hoe anticipeer jij hierop als motorrijder?

Laat je met deze playlist inspireren voor komend motorseizoen. Veel kijkplezier gewenst!

Zien en waarnemen

De playlist Zien en waarnemen bestaat uit een 14-tal video’s die jou helpen bij bewustwording van je eigen waarneming en dat van andere weggebruikers. De video’s hebben een kijktijd van net iets meer dan 30 minuten in totaal. De ene video in deze playlist duurt 30 seconden en de andere 8 minuten. In de rechter bovenhoek in de video zie je het icoon waarmee je de andere video’s in deze playlist kunt bekijken. Neem een moment om er rustig voor te gaan zitten en doe er je voordeel mee in het verkeer!