Masterclass veilig motorrijden2024-05-07T09:02:22+02:00

Masterclass Veilig Motorrijden

 

Onze passie voor veilig motorrijden dragen we graag uit. Dat doen we natuurlijk dagelijks in onze veiligheidstrainingen en tijdens onze motorrijlessen. Maar we vertellen er ook graag over! Wil je voor je motorclub, vrienden/vriendinnen, bedrijf of evenement een leuke en informatieve avond boeken? Dan komen wij deze graag verzorgen. We maken er een interactief verhaal van met thema’s die bij jullie passen. Het kan bijvoorbeeld gaan over de verschillende pijlers van veilig motorrijden zoals:

  • Psychische factoren (emoties, met name agressie)

  • Fysieke factoren (met name kijken en reactietijd)

  • Het voertuig (de motor is een balansvoertuig, waarbij de rijder ook nog eens direct invloed heeft op de balans)

  • Motorbeheersing (vooral het sturen en remmen)

  • Verkeersinzicht (hierbij is ‘situational awareness’ en risicoperceptie van groot belang)

Hoe ziet de Masterclass Veilig Motorrijden eruit? 

Tijdens deze masterclass worden alle onderdelen van veilig motorrijden behandeld. Het doel is om je inzicht te geven hoe jij als motorrijder vlot en veilig door het verkeer rijdt. Alle onderdelen komen langs met onder andere jouw eigen fysieke eigenschappen. Wist je bijvoorbeeld dat…?

  • je reactie eerder 5 dan 2 seconden is?

  • je op twee manier blind bent?

  • je op een veilige manier kunt inhalen?

Ook is er gelegenheid om alle vragen die je misschien hebt te stellen. De antwoorden die je krijgt zijn soms verrassend. De kans op een succesvolle uitwijk is slechts 4%. Daarom is het belangrijk dat je leert hoe je voorkomt dat je in zo’n gevaarlijke situatie terecht komt. Deze masterclass is altijd gericht op het geven van oplossingen voor de zaken waar jij tegen aanloopt.

Tenslotte zul je er zelf voor moeten zorgen dat je aan het einde van de rit zelf weer afstapt. Anders gezegd: het is niet relevant wat andere verkeersdeelnemers doen, het is alleen interessant hoe jij hier op reageert. Op zo’n manier motorrijden voegt een extra dimensie toe aan je rit: je bent te allen tijde zelf in controle.

Meer weten over de BMW Veiligheidstrainingen?
Vraag onze gratis brochure aan!

Deze trainingen zijn misschien ook interessant voor jou…

 

Onze professionele kennisbank

Onze partners

Ga naar de bovenkant