Het behalen van een motorrijbewijs is voor iedereen een ander proces. Dit is afhankelijk van je inzet, basis en aanleg. Bij Motorprofessional krijg je vooraf een inschatting van het aantal benodigde lessen door deel te nemen aan een proefles. In Nederland heeft een gemiddelde rijleerling rond de 24 uur les nodig. Daarbij komen dan nog de examens: het onderdeel voertuigbeheersing kost €136,35, het praktijkexamen op de weg kost €209,80. Ook moet je een theoriecertificaat behalen, dit doe je zelf bij het CBR en kost €37,-. Daarnaast moet je bij het CBR een gezondheidsverklaring aanvragen, de kosten hiervan zijn €39,30. 

Bij Motorprofessional bieden we diverse pakketten aan, zodat je weet waar je aan begint. Er zijn verschillende soorten, zodat er altijd een pakket is dat aansluit bij jouw basis en aanleg voor motorrijden. Neem je een pakket af? Dan ben je net iets voordeliger uit dan wanneer je losse motorrijlessen inkoopt. Blijkt achteraf dat je niet alle lessen hebt gebruikt? Dan krijg je dit geld van ons terug. Als je kijkt naar onze pakketten, dan krijg je al een eerste indruk van de totale kosten. 

Let op: na het behalen van je rijbewijs zul je ook je eigen helm, pak, handschoenen en laarzen moeten aanschaffen (huren kan is ook een optie, maar is niet altijd even prettig).