Wat kost een motorrijbewijs?

 

Het behalen van een motorrijbewijs is voor iedereen een ander proces. Afhankelijk van je inzet, basis en aanleg zal het bij de één snel gaan en heeft de ander meer tijd nodig. Bij Motorprofessional kun je vooraf een inschatting krijgen van het aantal benodigde lessen door deel te nemen aan een proefles. In Nederland heeft een gemiddelde leerling rond de 24 uur les nodig. Daarbij komen dan nog de examens: het onderdeel voertuigbeheersing kost €136,35, het praktijkexamen op de weg kost €209,80. Ook moet je een theoriecertificaat behalen, dit doe je zelf bij het CBR en kost €31. Daarnaast moet je bij het CBR een gezondheidsverklaring aanvragen, de kosten hiervan zijn €37,80.

Bij Motorprofessional bieden we pakketten aan, zodat je weet waar je aan begint. Er zijn verschillende soorten, zodat er altijd een pakket is dat aansluit bij jouw basis en aanleg. Pakketten zijn voordeliger dan het inkopen van de losse lessen en examens. Als je niet alle lessen gebruikt hebt, krijg je dit geld terug. Als je kijkt naar onze pakketten, dan krijg je al een eerste indruk van de totale kosten.

Let op: na het behalen van je rijbewijs ben je er nog niet. Je zult ook je eigen helm, pak, handschoenen en laarzen nog moeten aanschaffen (huren kan ook, maar is niet altijd even prettig).

Meer weten over onze prijzen en pakketten? Lees hier verder.

Proefles motorrijden

 

Enthousiast over motorrijden maar nog niet zeker of het iets voor je is? Kom gerust langs voor een kop koffie en een introductieles. We kijken dan samen naar wat er bij jou past en hoe wij daar eventueel invulling aan kunnen geven. Laat hieronder je gegevens achter en we nemen binnen twee werkdagen contact met je op.


    *verplichte velden

    Toestemming voor opslaan gegevens
    Ja, ik geef toestemming voor het opslaan en gebruiken van mijn gegevens.