Hoe kies je een motorrijschool?

 

Een motorrijschool kiezen is een pittige opgave. Er zijn veel opties beschikbaar, die vanzelfsprekend bij jou moeten passen qua budget én inhoud. Hoe kun jij zien of de instructeur die jou les gaat geven, goed is? Een simpel antwoord: dat kun je niet. Elke instructeur weet meer dan jij en kan beter rijden dan jij, waardoor je al snel denkt dat hij/zij een goede instructeur is. Om meer zekerheid te krijgen over de kwaliteit, zodat je later goed voorbereid de weg op gaat, kun je kijken naar de volgende zaken:

 1. Heeft de instructeur KNMV-erkenning?
 2. Is hij/zij BOVAG-lid?
 3. Wat is de staat van de lesmotoren (hoe oud, hoe zijn ze onderhouden)?
 4. Kleding en gedrag van de instructeur. Een instructeur in onverzorgde kleding geeft wellicht ook zo les. Zorg dus dat je je instructeur hebt ontmoet voor je begint – contact met een receptionist is niet voldoende.
 5. Rijdt de instructeur zelf (altijd) motor? Ook in zijn vrije tijd? Ook als hij motorles geeft? Sommige autorijscholen geven ook motorrijles, maar niet als hoofdzaak. Dat betekent dat de lessen vaak vanuit de auto worden gegeven. Uiteraard kun je hier ook slagen, maar hoe krijg jij een demo van b.v. een les inhalen? Hoe laat de instructeur je de beste rijlijn in bochten zien? Je snapt het al, wij vinden dat je motorrijles vanaf de motor moet geven. Lees hier het artikel

Past Motorprofessional bij jou? Vorm je eigen mening met de onderstaande feiten:

 • Motorprofessional is KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging) erkend, de kwaliteit van de opleiding is dus geborgd;
 • Motorprofessional is BOVAG-lid, je loopt geen financiële risico’s loopt als de rijschool haar verplichtingen niet nakomt;
 • Motorprofessional is als enige in Nederland officieel BMW On Road Veiligheids instructeur. Dat betekent dat er speciale lessen verzorgd mogen worden volgens de methodieken ontwikkeld door BMW. Lees hier meer over onze partnership met BMW;
 • We gebruiken de nieuwste BMW motoren, voorzien van alle luxe en de beste veilgheidsvoorzieningen;
 • Ga je lessen bij Motorprofessional, dan word je volledig ontzorgd. Je kunt alle benodigheden, zoals helm en pak, lenen als je dit wilt. Lees hier meer over motorkleding.
 • Ons team is professioneel én persoonlijk. Dit betekent dat je een vaste instructeur krijgt toegewezen, die klaarstaat om jou op maat te begeleiden. Door middel van video-opnames maken we de begeleiding helemaal passend.

Testimonials:

“Na 40 jaar intensief motorrijden heb ik van Laurens geleerd dat mijn rijstijl verre van veilig is, zelfs bijna agressief. Door mij hier mentaal bewust van te maken en door telkens voor te doen in het verkeer hoe het anders kan, ging ik als een andere rijder naar huis…”

“Het motorrijbewijs halen is lang niet zo belangrijk als echt leren motorrijden. Dat heb ik tijdens mijn rijbewijs-opleiding bij Motorprofessional wel geleerd. De constante aandacht voor veiligheid maakt dat ik nu al vele kilometers met veel plezier op mijn eigen motor aan het rijden ben…”

Voor meer reviews klik hier

Proefles motorrijden

 

Enthousiast over motorrijden maar nog niet zeker of het iets voor je is? Kom gerust langs voor een kop koffie en een introductieles. We kijken dan samen naar wat er bij jou past en hoe wij daar eventueel invulling aan kunnen geven. Laat hieronder je gegevens achter en we nemen binnen twee werkdagen contact met je op.


  *verplichte velden

  Toestemming voor opslaan gegevens
  Ja, ik geef toestemming voor het opslaan en gebruiken van mijn gegevens.